Restaurant Week
16 lutego, 2022
Kuchnia Nikkei
24 lutego, 2022
Restaurant Week
16 lutego, 2022
Kuchnia Nikkei
24 lutego, 2022

🍷Wtorki z winem🍷

Wtorki z winem🍷

Drodzy Goście

W naszej restauracji zaczynami nowy, wtorkowy cykl naukowy 🤓
Będziemy Wam tu i na naszym fanpage'u przekazywać najważniejsze informacje o wybranych winach, a że od niedawna mamy nową kartę win - jest sporo pozycji do edukacji 📕
Jako pierwsze na plan wchodzi jedno z ulubionych win samego właściciela restauracji!
CEDERBERG BUKETTRAUBE Pochodzenie: Południowa Afryka Region: Cederberg Szczep: BUKETTRAUBE Rzadkie i piękne aromaty tego wina objawiają delikatne nuty kwiatowe różanych pączków, suszonego mango i moreli. Dobrze zbalansowane na podniebieniu, z delikatną słodyczą i odświeżającą kwasowością. Idealne jako aperitif. Pairing: dania kuchni fusion i kuchni orientalnej 🍱 w naszej karcie idealnie komponować będzie się z sałatką z krewetkami! Medale: Złoty Medal – Veritas 2005 Złoty Medal – Michelangelo International Wine Awards 2015 Srebrny Medal – Sommelier Wine Awards 2015 Srebrny Medal – Michelangelo International Wine Awards 2013 Srebrny Medal – Veritas 2012 Robert Parker – 89 pkt. Tim Atkin – 90 pkt. Wine Spectator Review – 87 pkt Sprawdź szeroki wachlarz win, win musujących oraz szampanów w zakładce